You are here:
icon-title-bar

Over Optimum by Callens

Uw specialist in geurverbrandings- en warmteterugwinningtechnologie

Het jaar 2000 is een bijzonder jaartal in de geschiedenis, en zeker in de geschiedenis van Optimum by Callens, want daar begon het allemaal. Het bedrijf werd opgericht in Arnhem, Nederland, vanuit de missie om innovatieve en technisch sterke oplossingen op de markt te brengen in de vorm van thermische naverbranding en warmterecuperatie. Niels Rozendaal, Primair Technische en Commercieel Verantwoordelijke, maakte van Optimum een uniek succes door de oplossing voor de klant, en niet het product, altijd op de eerste plaats te zetten.

In de daaropvolgende jaren ontwikkelde Optimum verschillende eigen technologieën en oplossingen die hun toepassing vonden in diverse takken van de petrochemische-, proces- en voedingsindustrie.

optimum logo oud
Optimum by Callens - Callens-groep

In 2007 bracht een gemeenschappelijke klant Optimum en de specialist in warmte- en luchttechnieken Callens samen. Beiden kregen de opdracht om samen de gehele energiehuishouding en afgasreiniging van een nieuwe fabriek uit te werken. Optimum leverde er de complete thermische naverbrandingsinstallatie en Callens tekende voor alle randapparatuur in en rond het ketelhuis, met name de direct gasgestookte stoomketels en het volledige leidingwerk. Dit project vormde de blauwdruk voor een groot aantal projecten waarvoor Optimum en Callens succesvol samenwerkten.

De samenwerking kreeg officieel vorm toen Optimum in 2018 tot de Callens-familie toetrad en werd omgedoopt tot ‘Optimum by Callens’. Daarmee verzekerde Optimum zijn continuïteit, breidde het zijn service-mogelijkheden uit en keek het uit naar een gezonde groei voor de toekomst.


Op de foto van links naar rechts: Annick Callens en Windy Moerman (CEO’s Callens), en Niels Rozendaal (CEO Optimum by Callens)