Optimum by Callens - Warmteterugwinning
You are here:

Warmterecuperatie voor meer rentabiliteit op korte en lange termijn

Deze van origine Amerikaanse vlakglasproducent rekent sinds onze komst op een warmterecuperatiesysteem waar elektriciteit wordt geproduceerd door middel van een stoom-rankine-cycle.

De installatie is geplaatst na een glasoven met een capaciteit van 850 metrische ton per dag. De producent had al in verschillende vestigingen ervaring met ernstig vervuilde stoomketels en nam daarom snel Optimum in de arm voor deze fabriek in Engeland. De investering in een warmterecuperatiesysteem resulteerde in een hogere rentabiliteit op de korte en lange termijn, als gevolg van een aanzienlijke reductie van de elektriciteitskosten.

De installatie bestaat uit twee verschillende stoomketels, de ene opereert op 25 bar en de andere op 5 bar. Beide ketels zijn uitgerust met het door Optimum gepatenteerde APCS-systeem en alle randapparatuur zoals condenstank en ontgasser. De stoom die de installatie genereert, vloeit verder naar een stoomturbine-generator-combinatie. Zo produceren we gemiddeld 2.200 kW elektriciteit per uur.

 

Technische specificaties

  • Elektrisch geproduceerd vermogen: 2.200 kW/h
  • Maximale werkdruk stoomketels: 25 & 5 barg