You are here:
icon-title-bar

Thermische naverbranding​

De thermische naverbranders van Optimum bestrijden de emissies van zowel geur als koolwaterstoffen. Voor een optimaal verwijderingsrendement, zijn zowel de temperatuur, een optimale en homogene temperatuurverdeling als voldoende verblijftijd van belang.

Thermische Naverbranding

Slim ontworpen brandersysteem

Een eerste sterktepunt van de naverbranders ontwikkeld door Optimum by Callens zijn de ‘adiabatische uitbrandkamers’ waarmee ze zijn uitgerust. Het inwendig isolatiesysteem in dit type reactiekamer zorgt er namelijk voor dat er geen warmte wordt onttrokken en we een optimale en volledige oxidatie kunnen garanderen. De brander selecteren we steeds in functie van de toepassing. Die monteren we gebruikelijk op een externe stabilisatiekamer, voor de toevoer van de na te verbranden dampen. Zodra de verbranding compleet is, vertrekken de rookgassen naar een afvoergassenketel die we op maat ontwerpen voor uw project, om er daarna stoom of thermische olie mee te kunnen opwekken.

De thermische naverbranders worden gestookt op aardgas, biogas of lichte olie. Afhankelijk van de samenstelling van de brandstof en de na te verbranden afgasstroom, voegen we specifieke ontwerpdetails toe aan de installatie. Biogas, bijvoorbeeld, bevat zwavel, een component waartegen we de installatie willen beschermen.

Optimum by Callens - Thermische naverbranding
Optimum by Callens - Thermische naverbranding
Thermische Naverbranding

Optimale integratie met uw productieproces

Minstens zo belangrijk als het ontwerp van de thermische naverbrander, is de integratie met uw productieproces, het dampextractiesysteem, het energienet waarop de naverbrander is aangesloten en de waterzuivering voor biogasgestookte installaties. Optimum heeft een bewezen track record op dat vlak en anticipeert bovendien op mogelijke toekomstige wijzigingen in uw productieproces.

Met een installed base van meer dan 35 installaties, is de voedingsindustrie, en meer specifiek de aardappelindustrie, tot nog toe een van de grootste afnemers van thermische naverbranders. 95% van hen rekent op minstens 3 Optimum-installaties binnen de groep om hun emissies te bestrijden. Naast de voedingsindustrie maken ook de chemische- en de procesindustrie vlot gebruik van de thermische naverbranders van Optimum by Callens.

Samenwerken met Optimum by Callens staat voor:

usp--persoonlijke aanpak

Persoonlijke aanpak voor klanten én medewerkers

usp--eigen studiedienst

Eigen studiedienst met ervaren ingenieurs

usp--totaaloplossingen

Totaaloplossingen en optimale integratie

usp-technologieën betere toekomst

Technologieën voor een betere toekomst